Dagligvarebutikker lukker helt eller får kortere åbningstider, når der er problemer med svind og hærværk

Helt konkret lukker Netto en butik i Aarhus og reducerer 4 Storkøbenhavnske butikkers aftensåbningstid fra 22 til 20 for at undgå det øgede tyveri og hærværk, der var kommet om aftenen.

Det er meget alvorligt for butikker og ansatte for slet ikke at tale om kundernes oplevelse af en forringet service.

Som ejer kan det imidlertid vise sig, at man har et endnu større problem, da man ikke kan vælge at handle et andet sted, eller på et tidligere tidspunkt eller for den sags skyld bare finde en anden lejer. Det her er kendt i branchen, når det sker. Det belaster ejendommen og den handelsplads, som ejendommen tilhører. Derfor er det super vigtigt, at man så hurtigt som muligt går i dialog med de lokale boligforeninger, SSP, butikkerne og Politiet om at finde og implementere de løsninger, der kan komme det til livs. Om det er forøget belysning på P-pladsen, TV-overvågning med bemandet vagt-overvågning, vagt fra butikken eller sociale tiltag, der skal forebygge – det skal man jo få udredet og arbejde med.

Men der skal arbejdes med det hurtigt. Har du først en situation, hvor DIN ejendom oplever lejerfraflytning som følge af chikane, hærværk, trusler eller massivt tyveri/indbrud, er det allerede ved at være for sent. Vær tæt på dine lejere, tal med dem om deres dagligdags problemer, spørg ind til det her og tag det alvorligt. Søg at gør noget ved det. Det forsvinder næppe af sig selv, så det er ikke nok bare at tale om det.

Skal der laves en skaterrampe ved siden af på et ledigt græsstykke, skal der sætter nogle redskaber/vægge op, så man kan dyrke parkour, skal der opsættes stærke spots, TV-overvågning osv.

Når du alligevel taler med dine lejere, er det oplagt at høre om det her er et problem for ham. Faktisk vil du meget ofte kunne se det på hans facader eller hans smadrede ruder, men få startet dialogen og deltag aktivt i løsningen – det er til dit eget bedste!

Link til artiklen: http://nyhederne.tv2.dk/krimi/2015-06-25-traet-af-tyveri-og-chikane-en-netto-lukker-og-fire-aendrer-aabningstid

 

Ring gerne til Investor Asset Management for rådgivning om, hvordan man bedst muligt får skabt den dialog og indblik i lejers forretning, der gør, at man kan medvirke positivt til at løse både disse og andre udfordringer sammen med lejer.

 

 

Leave a comment